Sastojci Rebase seruma za lice
01
MALINA
02
KUPINA
03
BOROVNICA
04
BRUSNICA
05
NAR
06
ŠAFRANIKA
07
SUNCOKRET
08
JOJOBA
09
ŠIPURAK
10
SMILJE
11
LAVANDA
12
TAMJAN
13
SMIRNA
14
SANDALOVINA
15
RUŽA
16
VITAMIN E
17
VITAMIN C
18
BISABOLOL
19
KOKO KAPRILAT
20
RUZMARIN
ULJE SEMENA MALINE
Malina
Rubus Idaeus Seed Oil

Hladno ceđeno ulje semena maline bogato je omega 3 i 6 esencijalnim masnim kiselinama koje pomažu očuvanju kožne barijere i smanjenju transepidermalnog gubitka vlage. Poznato je i po antiinflamatornom i antioksidativnom dejstvu.
Zašto je posebno?
Hladno ceđeno, nerafinisano, proizvedeno i analizirano pod našom potpunom kontrolom. Bez kompromisa sa kvalitetom.
U kombinaciji sa drugim hladno ceđenim uljima, malina doprinosi uravnoteženoj nezi – bogatoj, a i dalje laganoj.
HLADNO CEĐENO ULJE SEMENA KUPINE
Kupina
Rubus Fruticosus Seed Oil

Hladno ceđeno ulje semena kupine deo je uljane osnove Rebase seruma. U formulaciji se kombinuje sa uljem maline, borovnice i drugim sastojcima za negu kože.
Zašto je posebno?
Ulje semena kupine u kozmetičkim formulacijama koristi se kao emolijens — sastojak koji doprinosi mekoći i glatkoći kože.
Osećaj na koži i brzina upijanja zavise od kompletne formulacije i količine nanetog seruma.
HLADNO CEĐENO ULJE SEMENA BOROVNICE
Borovnica
Vaccinium Corymbosum Seed Oil

Hladno ceđeno ulje semena borovnice deo je biljne uljane osnove Rebase seruma. Za ovu formulaciju koristi se ulje semena borovnice, koje se razlikuje od ekstrakta njenog ploda.
Zašto je posebno?
U kozmetičkoj formulaciji ulje semena borovnice ima emolijentnu ulogu — doprinosi mekoći i glatkoći kože.
U Rebase serumu kombinuje se sa uljima maline, kupine i drugim sastojcima. Osećaj nakon nanošenja zavisi od cele formulacije i količine upotrebljenog seruma.
HLADNO CEĐENO ULJE SEMENA BRUSNICE
Brusnica
Vaccinium Macrocarpon (Cranberry) Seed Oil

Hladno ceđeno ulje semena brusnice poznato je po savršenom balansu omega 3, 6 i 9 masnih kiselina. Bogato je i vitaminom A, tokoferolima, fitosterolima, fosfolipidima.
Zašto je posebno?
Zahvaljujući bogatom sastavu ovo ulje podstiče prirodnu sintezu kolagena čineći kožu elastičnijom, otpornijom i blistavijom.
Hladno ceđeno ulje brusnice namenjeno je svim tipovima kože i u svakodnevnoj nezi doprinosi regeneraciji kože lica.
HLADNO CEĐENO ULJE SEMENA NARA
Nar
Punica Granatum Seed Oil

Hladno ceđeno ulje semena nara jedini je prirodni izvor punicinske - omega 5 masne kiseline. Poznat je kao snažni antioksidans koji štiti kožu od izloženosti urbanim stresorima. Ima i antiinflamatorno dejstvo.
Zašto je posebno?
Punicinska - omega 5 masna kiselina poznata je po svom izrazito antiinflamatornom dejstvu čineći ulje od semena nara izuzetno efikasnim u smanjenju upalnih procesa na koži.
Nar intenzivira proces prirodne obnove kože. Osigurava maksimalan efekat svakodnevne nege, pružajući koži primetno bolji izgled.
HLADNO CEĐENO ULJE SEMENA ŠAFRANIKE
Šafranika
Carthamus Tinctorius Seed Oil

Hladno ceđeno ulje semena šafranike odlikuje se izuzetno visokim sadržajem linolne (omega-6) i oleinske (omega-9) masne kiseline. Pomaže u obnovi kožne barijere i doprinosi sprečavanju transepidermalnog gubitka vlage pružajući koži dubinsku hidrataciju.
Zašto je posebno?
Bogato je linolnom (omega-6) masnom kiselinom i vitaminom K. Pogodno za sve tipove kože.
Hladno ceđeno ulje šafranike je izuzetno lagano i brzo upijajuće ulje koje deluje kao prirodni pojačivač apsorpcije aktivnih sastojaka.
HLADNO CEĐENO ULJE SEMENA SUNCOKRETA
Suncokret
Helianthus Annuus Seed Oil

Hladno ceđeno ulje semena suncokreta bogato je linolnom (omega-6) masnom kiselinom i vitaminom E. Izuzetno je lagano i kompatibilno sa kožom.
Zašto je posebno?
Jako nežno, lagano i brzo-upijajuće hladno ceđeno ulje. Bez masnog filma na koži.
Hladno ceđeno ulje semena suncokreta pruža koži intenzivnu negu i snažnu antioksidativnu zaštitu. Aktivno obnavlja zaštitnu barijeru lica, čuvajući vlagu i zdrav sjaj kože.
HLADNO CEĐENO ULJE SEMENA JOJOBE
Jojoba
Simmondsia Chinensis Seed Oil

Hladno ceđeno ulje semena jojobe je po svom hemijskom sastavu izuzetno slično ljudskom sebumu. Lako se apsorbuje u kožu i pruža brzu hidrataciju.
Zašto je posebno?
Hladno ceđeno ulje jojobe na kožu deluje emolijentno. Čini je mekom i glatkom, bez masnog traga.
Ovaj prirodni emolijans zadržava vlagu u koži i stvara efikasnu barijeru od štetnih uticaja sredine.
HLADNO CEĐENO ULJE SEMENA ŠIPURKA
Šipurak
Rosa Rubiginosa Seed Oil

Hladno ceđeno ulje koštice šipurka, bogato spektrom masnih kiselina i vitaminima E i A, snažno podstiče prirodnu regeneraciju kože. Zahvaljujući svom sastavu, pomaže u obnavljanju kože sklone ožiljcima i flekama, vraćajući tenu čistoću i ujednačen izgled.
Zašto je posebno?
Ovo ulje poznato je po svom dejstvu ublažavanja finih bora i prvih znakova starenja.
Zahvaljujući bogatstvu vitaminom A i esencijalnim masnim kiselinama, intenzivno regeneriše kožu, vraća joj čvrstinu i vidno ujednačava ten.
ETERIČNO ULJE SMILJA
Smilje
Helichrysum Essential Oil

Eterično ulje smilja poseduje snažna protivupalna, antioksidativna i antimikrobna svojstva koja štite i umiruju kožu. Poznato kao „ulje besmrtnosti“, ono efikasno ublažava sitne bore, usporava pojavu prvih znakova starenja i vraća tenu vitalnost.
Zašto je posebno?
Smilje, poznato još i kao „besmrtna biljka“, nakon branja ne vene i dugo zadržava svoj miris.
Antiseptički i pročišćavajuće deluje na kožu, značajno utiče na proizvodnju kolagena i podstiče mikrocirkulaciju.
ETERIČNO ULJE LAVANDE
Lavanda
Lavender Essential Oil

Eterično ulje lavande, izuzetno bogato antioksidansima, pruža snažnu zaštitu koži od negativnih spoljašnjih uticaja. Predstavlja idealan prirodni izbor za negu i umirivanje masne i kože sklone aknama.
Zašto je posebno?
Lavanda je bogata svojstvima koja pružaju dubinsku negu, oporavljajući izrazito suvu i oštećenu kožu.
Eterično ulje lavande ima izuzetno umirujuće dejstvo na kožu. Poznato je i po svom antibakterijskom i antimikrobnom dejstvu, te može pomoći u nezi kože sklone nepravilnostima.
ETERIČNO ULJE TAMJANA
Tamjan
Frankincense Essential Oil

Ulje tamjana jedno je od najcenjenijih eteričnih ulja u tradicionalnoj nezi kože. Dobija se iz smole drveta Boswellia i bogato je aromatičnim jedinjenjima poznatim po umirujućim i zaštitnim svojstvima.
Zašto je posebno?
Njegova posebnost u kozmetičkim formulacijama je doprinos osećaju smirenosti kože i elegantnom senzornom profilu proizvoda.
Često se koristi u formulacijama za zrelu, umornu i dehidriranu kožu. U Rebase serumu doprinosi umirujućem karakteru formulacije, osećaju obnovljene i negovane kože i aromatičnoj dubini seruma.
ETERIČNO ULJE SMIRNE
Smirna
Myrrh Essential Oil

Smirna je smolasto eterično ulje duboke, tople i blago balsamične arome. Tradicionalno je povezivana sa preparatima za negu i očuvanje kože zahvaljujući svom zaštitnom i stabilizujućem karakteru.
Zašto je posebno?
U formulacijama doprinosi dubini i postojanosti aromatičnog profila, dok istovremeno pruža osećaj bogatije i ozbiljnije formulacije.
U Rebase serumu doprinosi: stabilnijem i dubljem mirisnom profilu, bogatijem senzornom identitetu proizvoda i osećaju zaštite i negovanosti kože.
ETERIČNO ULJE SANDALOVINE
Sandalovina
Sandalwood Essential Oil

Sandalovina je poznata po svom toplom, mekom i drvenastom mirisu, ali i po veoma prijatnom osećaju koji ostavlja u formulacijama za negu kože.
Zašto je posebno?
Posebnost ovog ulja je njegova sposobnost da doprinese osećaju mekoće i udobnosti kože, uz izuzetno sofisticiran aromatični profil. Tradicionalno se koristi u preparatima namenjenim suvoj i zreloj koži.
U Rebase serumu doprinosi: bogatijem i zaokruženijem mirisnom profilu, prijatnom osećaju na koži, senzornom osećaju mekoće i topline i elegantnom završnom utisku seruma.
ETERIČNO ULJE RUŽE
Ruža
Rosa Damascena Essential Oil

Ulje ruže smatra se jednim od najdragocenijih eteričnih ulja u parfemskoj i kozmetičkoj industriji. Dobija se iz cvetova damask ruže i poznato je po bogatom cvetnom profilu i visokoj koncentraciji aromatičnih jedinjenja.
Zašto je posebno?
Posebnost ovog ulja je spoj luksuznog senzornog efekta i veoma elegantnog delovanja u formulacijama za negu kože.
U Rebase serumu doprinosi osećaju mekoće i negovanosti kože, kao i sofisticiranom cvetnom mirisu. Formulaciji daje elegantan i luksuzan karakter, zaokružujući senzorno iskustvo proizvoda.
Vitamin E
Vitamin E
Tocopherol

Vitamin E je cenjen zbog svog antioksidativnog delovanja. Poznat je po svojoj sposobnosti da doprinese zaštiti kože od delovanja slobodnih radikala i podrži očuvanje prirodne barijere kože.
Zašto je posebno?
Posebnost vitamina E je njegov doprinos očuvanju stabilnosti formulacije i zaštiti osetljivih biljnih ulja od oksidacije.
U formulaciji doprinosi: zaštiti od slobodnih radikala, podršci lipidnoj barijeri kože, zaštiti i stabilnosti biljnih ulja u formulaciji, mekom i prijatnom osećaju na koži.
Vitamin C
Vitamin C
Ascorbyl Tetraisopalmitate

Vitamin C je cenjen zbog svoje stabilnosti, antioksidativnog potencijala i dobre kompatibilnosti sa uljanim formulacijama.
Zašto je posebno?
Posebnost ovog oblika vitamina C je njegov doprinos ujednačenijem izgledu tena, podršci elastičnosti kože i zaštiti od spoljašnjih faktora.
U formulaciji doprinosi: zaštiti od slobodnih radikala, očuvanju svežeg i ujednačenijeg izgleda kože, podršci elastičnosti i čvrstoći kože i zaštiti kože od spoljašnjih faktora.
BISABOLOL
Bisabolol
Bisabolol

Bisabolol je aktivna komponenta koja se najčešće dobija iz etarskog ulja kamilice. Cenjen je zbog svog umirujućeg delovanja i dobre kompatibilnosti sa osetljivom i reaktivnom kožom.
Zašto je posebno?
Posebnost bisabolola je njegov doprinos smanjenju osećaja nelagodnosti kože i podršci očuvanju prijatnog, uravnoteženog izgleda kože.
U Rebase serumu doprinosi: umirujućem osećaju na koži, podršci lipidnoj barijeri kože i prijatnom osećaju mekoće na koži.
KOKO KAPRILAT
Koko kaprilat
Coco Caprylate

Koko kaprilat je sastojak prirodnog porekla koji se dobija iz kokosovog ulja. Cenjen je zbog svoje lagane teksture i sposobnosti da formulacijama pruži svilenkast osećaj bez teškog ili masnog traga na koži.
Zašto je posebno?
Posebnost ovog sastojka je njegov doprinos boljoj razmazivosti proizvoda i prijatnom senzornom osećaju.
U Rebase serumu doprinosi: laganom i svilenkastom osećaju na koži, boljoj razmazivosti formulacije, glatkom i mekom osećaju kože.
Ruzmarin CO₂
Ruzmarin
Rosmarinus Officinalis

Ruzmarin CO₂ ekstrakt dobija se iz listova ruzmarina i cenjen je zbog sadržaja prirodnih antioksidativnih jedinjenja i široke primene u formulacijama na bazi biljnih ulja.
Zašto je posebno?
Posebnost ovog ekstrakta je njegov doprinos zaštiti formulacije od oksidativnih procesa i očuvanju kvaliteta proizvoda tokom vremena.
U Rebase serumu doprinosi: zaštiti formulacije od oksidacije, očuvanju kvaliteta i stabilnosti biljnih ulja, antioksidativnoj zaštiti formulacije.
